qr-kod
Referenciák

 
Hírlevél feliratkozás
 
Neve:
E-mail címe:

Bizalom kód
 
felhasználónév:
jelszó:

Elérhetőség

Lapterjesztő Kft
8200 Veszprém, Gerenda u. 4.
Tel:. 88/568-200

 
szorolapozo

 


Sokat fizet, ha nem figyel!

 Új szlovák nyelvtörvény és a szórólapterjesztés.


A napokban egy kedves ügyfelünk keresett fel minket azzal a kéréssel, hogy Szlovákia határ menti területén a lakossági postaládákba juttassuk el kiadványait. A terjesztési konzultáció során derült ki számunkra, hogy sajnos későn fordult hozzánk. A kiadvány gyártása megtörtént, de a tervezés során nem vették számításba a szlovák nyelvtörvényt.


 2009. szeptember 1-én elfogadott módosításokkal a A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának törvénye szerint a szórólapokat, kulturális célú nyomtatványokat Szlovákiában a következő módon lehet megjelentetni, annak érdekében, hogy elkerülje a büntetést:

- „Államnyelven adják ki, kivéve azokat, melyeket a nemzeti kisebbség nyelvén adnak ki; a nemzeti kisebbség nyelvén kiadott ilyen nyomtatványnak, katalógusnak vagy programnak tartalmaznia kell a tartalmilag azonos szövegezését is az államnyelven. ”(5§.5 bek.),

- „Ha más nyelvű szöveget is tartalmaznak, a más nyelvű szövegek csak az államnyelven írt szöveg után következnek, és tartalmilag azonosnak kell lenniük az államnyelven írt szöveggel. A más nyelvű szöveg egyenlő vagy kisebb betűméretben kerül feltüntetésre, mint az államnyelvű szöveg. ”(8§.6bek.)

Azaz a kiadványnak tartalmaznia kell a következőket:

• a tartalmat szlovák nyelven fel kell tüntetnie
• a szlovák nyelv után következhet csak egyéb nyelv (magyar – angol stb.)
• magyar , angol  nyelvű szöveg azonos vagy kisebb betűvel tüntethető fel, mint a   
   szlovák nyelvű
szöveg
• magyar, angol nyelvű és a szlovák nyelvű változatoknak, tartalmilag azonosnak kell 
   lennie

Amennyiben a Kulturális Minisztérium megállapítja a kötelességek megszegését, és az írásos figyelmeztetés után sem szüntetik meg a jogellenes állapotot, akkor 100 eurótól 500 euróig terjedő bírságot szabhat ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kérjük kattintson ide és tekintse meg aktuális Facebook szavazásunkat!


 

 

 
Rólunk mondták
"A Lapterjesztő Kft. figyelmünkbe ajánlotta saját kupon promócióját. Mi lépést tartva az aktuális trenddel kipróbáltuk a Veszprém megyei megjelenést, terjesztést. Elégedetten állapítottuk meg, hogy sokan tudnak rólunk, számos visszatérő vendéggel büszkélkedhetünk, akik örömmel találkoztak kedvezményt tartalmazó kuponunkkal a szórólapok között."
Mozzarella Étterem és Pizzéria
Veszprém- Gyulafirátót

 
"Szeretném levélben megköszönni a Lapterjesztő Kft. munkatársainak minőségi munkavégzését ! Az általam megrendelt terjesztési munkát példamutatóan végezték, a kért időpontban illetve az egyeztetett helyekre pontosan kézbesítették a szórólapokat. A lefedett területről már másnap telefonos érdeklődők jelentkeztek az általam felkínált szolgáltatás igénybevételére. Külön kiemelném az udvarias és segítőkész előkészítő munkájukat a terjesztési terület optimális kiválasztásában, hiszen az Önök szakmai rálátása garantálja a kézbesítés sikerességét. Szolgáltatásukat továbbra is igénybe kívánom venni, és ismerőseim között jó hírüket keltem !"
Vályi Nagy Zsolt
Thermo-Ciklon Kft.-Miskolc

 
Elismeréseink

franchise_dij
2010 legdinamikusabban fejlődő fiatal franchise hálózata

 
   
   
Szórólapok terjesztése Címzett kiadványok Grafika tervezés Nyomdai kivitelezés ÁSZF English Versionlapterjeszto.hu in English

Copyright - 2012 Lapterjesztő - Franchise hálózat
 
szórólapterjesztés e-mail oldaltérkép