qr-kod
Referenciák

 
Hírlevél feliratkozás
 
Neve:
E-mail címe:

Bizalom kód
 
felhasználónév:
jelszó:

Elérhetőség

Lapterjesztő Kft
8200 Veszprém, Gerenda u. 4.
Tel:. 88/568-200

 
szorolapozo

 


A tökéletes bukta receptje I.


 


Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt, 25 dkg finomliszt, 3 csipet só,
6 ek.cukor ( 7 dkg), 350 ml tej, 2,5 dkg friss élesztő, 1 dl olaj, 1 tojás, tölteléknek lekvár, kenéshez olaj 

kb. 36 db bukta lesz belőle

Elkészítés: 

1. Megmelegítem a tejet, kiöntök kb. 1 dl-t egy bögrébe, beleteszek 1 kk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és meleg helyen felfuttatom (vagyis megvárom, amíg szépen felhabosodik, megduzzad). Ez kb. 10 perc.
2. A liszteket összekeverem a sóval, cukorral, hozzáteszem a felhabosodott élesztőt, a maradék langyos tejet, a tojást és az olajat. Alaposan összekeverem, nagyon lágy tésztát kapunk, olyan lesz, mint egy sűrű galuskatészta.
3. Megszórom kevés liszttel a tetejét, lefedem és 15 percig állni hagyom. Ekkor megint átkeverem, és csipegető mozdulatokkal 1-2 percig dagasztva keverem. Vagy keverve dagasztom.

4. Megint megszórom liszttel a tetejét, lefedem és 1 órán át kelesztem.
5. Egy közepes méretű tepsibe alaposan kiolajozok. A sütőt előmelegítem 180 c fokra.
6. A tésztát kiborítom egy JÓL belisztezett felületre.
7. A tetejét is alaposan belisztezem és a kezemmel kb. ujjnyi vastag téglalapot nyomkodok belőle
8. Felvágom 1/2 tenyérnyi téglalapokra,nekem 4 x 9 darabra sikerült felosztani.
9. A darabokat egyenként a tenyerembe veszem, kicsit meghúzogatom, hogy nagyobbak legyenek.
10. A tészta közepére teszek egy kiskanálnyi szilvalekvárt
11. Ráhajtom a tésztát két oldalról a lekvárra
12. A kis tekercseket hajtással lefelé, szorosan egymás mellé teszem a tepsibe, úgy, hogy előtte megforgatom a tepsiben lévő olajban.
13. Az előmelegített sütőben szép pirosra sütöm őket, nekem kb. 20 perc kellett hozzá.

Várjuk meg amíg langyosra hűl, aztán óvatosan válasszuk szét a kis buktákat. 

További kiváló gasztronómiai receptek: http://ludanyo.blogspot.com/

Most, hogy összefutott a nyál a szánkban, boldogan vetjük rá magunkat az elénk táruló finom falatokra.

Szemezgessünk az óév ránk váró csemegéiből, számolva az új év változásaival!

Hogy elkerüljük „az üzleti buktát” hírleveleket állítottunk össze, annak érdekében, hogy a 2011-ben megszerzett javak okos elköltésében segítségére legyünk ügyfeleinknek!

Figyelje postafiókját, jönnek a műhelytitkok!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kérjük kattintson ide és tekintse meg aktuális Facebook szavazásunkat!


 

 

 
Rólunk mondták
"A Lapterjesztő Kft. figyelmünkbe ajánlotta saját kupon promócióját. Mi lépést tartva az aktuális trenddel kipróbáltuk a Veszprém megyei megjelenést, terjesztést. Elégedetten állapítottuk meg, hogy sokan tudnak rólunk, számos visszatérő vendéggel büszkélkedhetünk, akik örömmel találkoztak kedvezményt tartalmazó kuponunkkal a szórólapok között."
Mozzarella Étterem és Pizzéria
Veszprém- Gyulafirátót

 
"Szeretném levélben megköszönni a Lapterjesztő Kft. munkatársainak minőségi munkavégzését ! Az általam megrendelt terjesztési munkát példamutatóan végezték, a kért időpontban illetve az egyeztetett helyekre pontosan kézbesítették a szórólapokat. A lefedett területről már másnap telefonos érdeklődők jelentkeztek az általam felkínált szolgáltatás igénybevételére. Külön kiemelném az udvarias és segítőkész előkészítő munkájukat a terjesztési terület optimális kiválasztásában, hiszen az Önök szakmai rálátása garantálja a kézbesítés sikerességét. Szolgáltatásukat továbbra is igénybe kívánom venni, és ismerőseim között jó hírüket keltem !"
Vályi Nagy Zsolt
Thermo-Ciklon Kft.-Miskolc

 
Elismeréseink

franchise_dij
2010 legdinamikusabban fejlődő fiatal franchise hálózata

 
   
   
Szórólapok terjesztése Címzett kiadványok Grafika tervezés Nyomdai kivitelezés ÁSZF English Versionlapterjeszto.hu in English

Copyright - 2012 Lapterjesztő - Franchise hálózat
 
szórólapterjesztés e-mail oldaltérkép